Bel ons op +32 (0) 3 296 40 32

5 productieve tips tijdens de file

Gemiddeld verliest de Belgische pendelaar tussen 3 en 6 werkdagen per jaar in de file. Frustrerend, al bestaan er gelukkig enkele trucjes om toch productief te zijn. Op voorwaarde dat je vooral op de weg blijft letten natuurlijk!

Files kunnen er soms toe leiden dat je opgejaagd aan je werkdag begint, waardoor de chaos het overneemt en de productiviteit daalt. Aan de files kan je helaas niets veranderen. Maar je kan wel mentaal de knop omdraaien en het beste maken van de situatie. Wij geven je daarom deze 5 suggesties mee om tijdens het stilstaand autoverkeer productief te zijn.

1. Productieve muziek

Bij het luisteren van muziek komt er dopamine vrij en dat zorgt voor een geluksgevoel. Hierdoor verbetert je gemoedstoestand en zou je sneller en creatiever werken. Deze conclusie staat in twee afzonderlijke onderzoeken van de universiteit van Birmingham en die van Miami. Als je dus naar vrolijke muziek luistert in de auto, begin je productiever aan je werkdag.

2. Presentatie

We oefenen onze presentaties te weinig in. Dat komt omdat het vanzelfsprekend lijkt om te praten over een onderwerp of project waar je veel over weet. Toch loont het de moeite om je voordracht in te oefenen en boeiend te maken. Mensen investeren immers hun tijd om naar jou te luisteren. In de auto kan je alvast je tekst inoefenen of nadenken over elementen die je presentatie opleuken.

3. Nadenken

Ons takenpakket blijft groeien en bevat steeds vaker routinewerk. Daarom blijft er weinig tijd over voor datgene waar de mens zich in kan onderscheiden, namelijk nadenken. Of het nu gaat om een innovatief idee, de uitwerking van een project of het ordenen van je gedachten: in de file heb je tijd om er over na te denken.

4. Gedachtes inspreken

Je leest het goed: inspreken en niet schrijven. Schrijven of typen achter het stuur is immers veel te gevaarlijk. Gelukkig bestaat er de gratis app ‘Dragon Dictation’ waarmee je toestel gesproken woorden omzet in geschreven tekst. De app ‘Voice Dictation’ registreert Nederlandse zinnen vaker foutloos, maar is dan weer niet gratis (1,99 euro). Natuurlijk kan je de software ook gebruiken voor een brainstorm, to-do lijsten enzovoort.

5. Audioboek

Tegenwoordig bestaat er de mogelijkheid om heel wat boeken te beluisteren in plaats van te lezen. In iTunes vind je bijvoorbeeld een heel gamma aan audioboeken, gaande van fictie tot zakelijke genres. Ook zijn er de zogenaamde podcasts. Dat zijn opnames van uitzendingen op het internet. Het kan de vorm aannemen van een talkshow waarbij bepaalde thema’s worden besproken, maar je kan ook podcasts beluisteren met de nieuwste muziek.

Je ziet, zelfs een file kan je omtoveren tot een productief moment. Toch willen we blijven benadrukken dat je vooral op het verkeer moet letten. Pas enkele van deze tips dan ook alleen toe als de file helemaal vastzit.

 


Wil jij ook efficiënter werken?


Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U ontvangt een bevestigingsmail. Check ook uw spambox aub.

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 296 40 32
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk,...