Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

5 tips voor jouw e-mailpolicy

enveloppeEmail is vandaag zonder twijfel het meest gebruikte communicatiemiddel maar gaan we er wel op een intelligente manier mee om? In tegenstelling tot het bedrijfsleven is de politiek nog niet tot het besef gekomen dat een emailpolicy voor elke organisatie van cruciaal belang is.
1.  Vermijd negatieve e-mails
Zoals bij minister Lieten hebben negatieve e-mails vaak de neiging om bij de verkeerde mensen terecht te komen. Uw vrienden van vandaag zijn daarom niet uw vrienden van morgen. Emails worden vaak bijgehouden dus bespreek gevoelige zaken beter via telefoon of via een intern communicatienetwerk.
2. Controleer altijd de geadresseerden
E-mails die naar verkeerde personen worden verzonden kunnen erg nare gevolgen hebben. Toch is dit één van de meest gemaakte fouten in het mailverkeer.
3. Stuur niet ongewild de vorige mailberichten mee
Een bedrijf dat op zoek was naar personeel is onlangs veroordeeld voor racisme. Niet omdat een allochtone sollicitant een negatieve reactie kreeg, maar wel omdat collega’s onder elkaar racistische uitlatingen hadden gemaild en dit per ongeluk hadden meegestuurd.
4. Gebruik nooit uitroeptekens, smileys of hoofdletters
De ontvangers interpreteren dit vaak helemaal anders dat u het heeft bedoeld. Omdat u geen controle heeft over hoe deze mails overkomen, kunt u dit beter laten.
5. Mail nooit als u boos bent
Om emotionele reacties te vermijden is het beter om een dag te wachten voor u reageert. Eenmaal de mail is vertrokken, is het vaak te laat om bepaalde zaken te nuanceren.

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....