Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Antwoord nooit meteen op e-mails

Time Management - mailHeb jij ook altijd het gevoel dat je jouw inbox constant in de gaten moet houden? Verwachten jouw collega’s of klanten snel antwoord op hun mails? Dan is het nu tijd om in te grijpen.

Iedereen weet dat e-mail geen geschikt communicatiemiddel voor dringende zaken is. Toch blijkt in de praktijk dat een groot deel van de medewerkers e-mail op grote schaal blijft misbruiken. Indien je jouw mails binnen het uur gaat beantwoorden dan geef je het signaal dat je jouw mailbox constant in het oog houdt. Als je een keer wat later dan normaal reageert dan beginnen de verzenders zich al ongerust te maken met heel wat extra telefoontjes tot gevolg. Wat kan jij hier aan doen?

Voed jouw omgeving op

Hoewel dit misschien ingrijpend klinkt, is het wellicht een goed idee om nooit meer meteen op e-mails te reageren. Ook al zie je een mail binnenkomen dan doe je er toch nog goed aan om niet meteen te antwoorden. Zo maak je duidelijk dat in jouw geval de telefoon voor dringende zaken een geschikter communicatiemiddel is.

Planning

Indien je niet constant je inbox in de gaten moet houden, kan je weer beginnen plannen. Zo kan je zelf opnieuw jouw werkdag in handen nemen en ben je geen slaaf van je mailbox meer.

Overtuig je leidinggevende

Indien jouw leidinggevende meteen een antwoord op zijn of haar mails verwacht leg dan uit dat je op deze manier onmogelijk efficiënt kunt werken. Tracht duidelijk te maken waarom je dit anders wilt aanpakken en creëer een draagvlak voor je verhaal.

Heb je interesse om efficiënter te e-mailen werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....