Bel ons op +32 (0) 3 296 40 32

Maken kantoorlandschappen ons asocialer?

Kantoorlandschappen komen steeds meer onder druk te staan. Eerder onderzoek toonde al aan dat open kantoren de samenwerking en creativiteit niet altijd bevorderen. Integendeel zelfs, de geluidsoverlast zorgt vaak voor afleiding en dus minder productiviteit. Nu blijkt uit een studie van het Wereld Economisch Forum (WEF) dat deze gedeelde werkplaatsen ons ook asocialer maken.

Kwaliteit relaties

Werknemers met een eigen kantoor of een plek die ze met één of twee personen delen, zouden positievere relaties opbouwen dan collega’s in een kantoorlandschap. De beste leerlingen uit de klas zijn verrassend genoeg diegenen die vaak op de baan zijn of van thuis uit werken.

Een mogelijke verklaring is dat medewerkers in open kantoren eerder oppervlakkig en informeel samenwerken. Werknemers met een eigen plek daarentegen moeten hun overlegmomenten inplannen en dat is vaak doeltreffender. Daarnaast zijn er ook heel wat medewerkers die zich storen aan bepaalde collega’s of de algemene overlast. Deze negatieve vibraties komen de onderlinge relaties niet ten goede.

Mix

Is volledige afzondering dan de oplossing? Volgens de onderzoekers van het WEF is dat zeker niet het geval. Ze pleiten voor voldoende privacy zodat werknemers ongestoord aan hun taken kunnen werken, maar benadrukken dat spontane samenwerking de creativiteit kan verhogen. De waarheid ligt dus, zoals wel vaker, ergens in het midden.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U ontvangt een bevestigingsmail. Check ook uw spambox aub.

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 296 40 32
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk,...