Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Beter presteren kost slechts een kwartier per dag

Beter presteren kost slechts een kwartier per dag

Ken je het gevoel dat je niet meer weet wat je op het einde van de dag allemaal hebt gedaan? Heb jij maar zelden de tijd om je werkwijze eens tegen het licht te houden? Een kwartier per dag terugkijken kan je hierbij helpen.

Volgens een onderzoek van de Harvard Business School volstaat het om op het einde van de werkdag een kwartiertje terug te kijken op het geleverde werk om heel wat beter te kunnen presteren. Aan de hand van een aantal wetenschappelijke experimenten is namelijk aangetoond dat reflectietijd bepalend is voor de productiviteit op de werkvloer. 

200 werkuren per jaar extra

Door de stijgende workload nemen we de tijd niet meer om eens na te denken over wat we de voorbije dag hebben gedaan. Zo stellen de onderzoekers dat de gemiddelde Amerikaan de afgelopen 40 jaar bijna 200 uren per jaar extra is gaan werken. Dit lijkt op het eerste zicht misschien mee te vallen maar dit zijn jaarlijks vijf extra werkweken.

Vicieuze cirkel

Vermits wij vaak de dagdagelijkse werkzaamheden niet eens de baas kunnen, blijkt het trekken van lessen uit onze werkdag in vele gevallen een utopie te zijn. Indien medewerkers het gevoel krijgen dat ze het werk niet afgewerkt krijgen dan gaan ze in de meeste gevallen zelfs nog harder werken om hun achterstand in te halen. Hoog tijd dus om deze vicieuze cirkel te doorbreken en bewust de tijd te nemen om onze werkdag te overschouwen.

Blokkeer een kwartier in je agenda

Hoe kan je dit praktisch aanpakken? Blokkeer dagelijks een kwartier in de agenda, bij voorkeur net voor je jouw werkdag afsluit. Zorg voor een (digitaal) notitieboekje en tracht dit tenminste een maand vol te houden. Zo kan je zelf evalueren of je tijdswinst boekt.

Heb je interesse om efficiënter te werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....