Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Bevat jouw kantoorlucht te veel CO2?

Bevat jouw kantoorlucht te veel CO2?

De Dienst Vreemdelingenzaken besliste recent om het aantal asielzoekers per dag te beperken wegens te weinig lucht in de kantoren. Uit een experiment van enkele Harvard wetenschappers blijkt dat de gemiddelde concentratie CO2 op kantoor vaak te hoog ligt. De onmiskenbare gevolgen zijn hoofdpijn en minder concentratie.

Minder productief

Het gros van de kantoren bevat rond de 945 ppm CO2 (parts per million). Aan de hand van een experiment met 24 kantoorwerkers, reguleerden de onderzoekers het CO2-level. De groep met 500 ppm presteerde het beste. Zij die moesten werken met 945 ppm waren 15 procent minder productief en de groep met 1400 deeltjes zelfs 50 procent. Aangezien deze laatste waarden regelmatig worden waargenomen, zijn er dus heel wat kantoren die alleen al door hun atmosfeer de mentale prestaties verslechteren. Op termijn kan dat heel wat economische schade opleveren. Het zijn vooral de kantoren waarin veel werknemers op een relatief kleine ruimte werken die veel CO2 bevatten.

Meten is weten

Om de lucht zuiver te houden, is het aangeraden de luchtkwaliteit regelmatig te meten. Zorg voor een degelijk verluchtingsssysteem en zet regelmatig de ramen open. Ook planten kunnen de luchtkwaliteit gevoelig verbeteren. Ze zetten CO2 om in zuurstof en werken bovendien de onaangename geuren weg.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....