Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Blockchaintechnologie biedt ongetwijfeld kansen

Blockchaintechnologie biedt ongetwijfeld kansen

Blockchain is een veelbelovende technologie voor het efficiënt uitvoeren van transacties en registraties. Het doel is om op een veilige en transparante manier langdradige handelingen te herleiden tot secondenwerk. Iedereen associeert blockchain met cryptomunten, maar deze technologie is toepasbaar in veel zakelijke processen. Hierdoor zouden operationele kosten kunnen dalen en kunnen er samenwerkingen worden opgezet die tot voor kort onmogelijk waren.

Coco Framework

Al in 2017 kondigde Microsoft het Coco Framework aan. Via dit open-sourcesysteem kunnen organisaties schaalbare en veilige blockchainnetwerken opbouwen om het werk efficiënter te organiseren. Particuliere ontwikkeling van blockchains in zakelijke IT-omgevingen zullen steeds vaker voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld fruittelers, distributeurs maar ook consumenten toegang krijgen tot alle mogelijke informatie over het fruit. Zo kan de kwaliteitscontrole een stuk sluitender worden zonder dat de kosten stijgen. Hetzelfde geldt voor de productie van bijvoorbeeld auto- of vliegtuigonderdelen. Ook informatie over je gezondheid wordt gemakkelijker toegankelijk, weliswaar in combinatie met een degelijke beveiliging van deze gegevens.

Productiviteit

Het zal je niet verwonderen dat ook blockchaintechnologie in de toekomst zal worden ingezet om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Zo zal het een fluitje van een cent worden om elke bijdrage van medewerkers in een bepaald werkproces in kaart te brengen. Deze informatie kan dan worden gebruikt om bepaalde taken toe te wijzen aan de juiste medewerker. HR-afdelingen zullen belast worden met de complexe taak om het werk te verdelen op een manier die optimaal efficiënt is. Blockchaintechnologie kan dus helpen om het beste uit de medewerkers te halen.

Impact

Het spreekt voor zich dat deze technologie een aantal zakelijke modellen van de kaart zal vegen. Het is dan ook belangrijk je af te vragen welke commerciële impact blockchain zou kunnen hebben op jouw inkomstenmodel. Moeten we nu allemaal met deze technologie aan de slag? Zeker niet. Indien jouw organisatie met gegevens werkt die alleen intern toegankelijk moeten zijn, heeft het minder zin om vandaag al te gaan investeren in blockchain.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....