Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Het nieuwe boek van Chris Bailey – Van afleiding naar Hyperfocus

Het nieuwe boek van Chris Bailey - Van afleiding naar Hyperfocus

Het boek Hyperfocus van Chris Bailey laat ons op confronterende wijze inzien hoe snel we als mens afgeleid zijn van onze dagelijkse werkzaamheden. In een wereld waarin we worden geacht om 24/7 stand-by te zijn, worden we blootgesteld aan allerlei afleidingen waaronder onze productiviteit behoorlijk te leiden heeft.

Als expert op het gebied van productiviteit laat Chris Bailey ons kennis maken met een tweetal standen waarmee we onze concentratie, productiviteit en focus op werk en leven optimaal kunnen benutten. Deze standen zijn voor iedereen bereikbaar want ze bevinden zich namelijk in ons brein.  Hyperfocus en snipperfocus helpen je beter te concentreren op wat echt belangrijk is, zonder dat je overgevoelig bent voor externe afleidingen. Hyperfocus is het nieuwe boek van Chris Bailey wat ons een uniek kijkje achter de schermen van ons brein geeft.

Zo leren we niet alleen effectiever omgaan met onze aandacht en focus, maar ook welke mentale stand we in moeten zetten om dat te kunnen bereiken. Hyperfocus van Chris Bailey is een nieuw boek dat ons leert hoe we het beste kunnen reageren op de afleidingen waaraan we worden blootgesteld. Of dat nou je smartphone, die leuke collega of je inkomende mail is.

Waarom zijn we zo snel afgeleid?

Vraag jij je tijdens je werk ook wel eens af waarom de plant in de vensterbank maar 17 blaadjes heeft? Of spreek je het spinnetje in de linkerbovenhoek van het raam innerlijk bemoedigende woorden toe, als je opmerkt dat ze daar slechts 3 uur en 2,5 minuut over heeft gedaan? Tijdens ons werk en onze dagelijkse bezigheden worden we voortdurend blootgesteld aan dit soort afleidingen.

Dit komt omdat een goede focus van ons brein op dat moment ver te zoeken is. Het werk wat we zouden moeten uitvoeren is op dat moment vaak te saai waardoor onze gedachten op zoek gaan naar afleidingen. We kijken misschien onbewust even uit het raam of op onze telefoon, en voor je het weet staat onze productiviteit op een laag pitje.

Onze hersenen zijn voortdurend op zoek naar afleiding als de focus niet goed op orde is. Als je je bedenkt dat als onze aandacht aan het werk ontsnapt tot wel 29 minuten kan duren voordat we weer productief zijn, kun je je voorstellen dat de ophoping van werk aan het einde van de week niet meer te overzien is.

Het nieuwe boek Hyperfocus van Chris Bailey laat je zien hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met afleiding en daardoor je focus kunt vergroten. Je bewust worden van het feit dat er onbelangrijke zaken rondspelen in je gedachte is daar één van. Een afleiding heb je natuurlijk niet altijd in de hand, maar een juiste reactie daarop wel.

De aandacht bij je taken houden? Tips om jouw focus te verbeteren

Een social media melding, een rinkelende telefoon of een pop-up van een nieuwsmelding. Allemaal externe factoren waardoor je de aandacht maar moeilijk bij je taak kunt houden. Toch zijn er een aantal voorbereidingen die je zelf kunt treffen als je gefocust en doelgericht aan een opdracht wilt werken.

  1. Misschien voelt het een beetje onnatuurlijk, maar als je jouw focus en concentratie tijdens je werk wilt verhogen is het gebruiken van de zogenaamde vliegtuigstand op je telefoon een goed begin. Zo wordt jouw brein niet gestoord door pop-ups of meldingen die voor afleiding kunnen zorgen.
  2. Verwijder overbodige of dubbele apps op één van je apparaten. Heb je echt 3 apps nodig die het weer voorspellen op je telefoon? En hoe vaak wordt je afgeleid door informatie op je tablet terwijl je die al gelezen hebt op je smartphone? Als je je bedenkt dat we gemiddeld 40 keer per dag onze telefoon checken, kan het verwijderen van dubbele apps je helpen om productiever en meer gefocust te zijn.
  3. Vul vrije momenten nuttig in. Denk na over wat je die dag allemaal nog wilt doen en met welke prioriteit. Zo denk je bewust na over waar je mee bezig bent wat de focus op komende taken vergroot.

Na geconcentreerde arbeid is het goed rusten. Uiteraard mag je jouw brein en gedachten ook af en toe even belonen met een flinke portie afleiding. Doe je dit gecontroleerd en op het moment wanneer jij dat wilt, dan draagt dit ook bij aan een betere focus.

Het nieuwe boek van Chris Bailey geeft je een helder inzicht in de verschillen tussen hyperfocus en snipperfocus, én hoe je deze effectief kunt toepassen voor een optimale productiviteit.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....