Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Dagen eigen werkplek zijn geteld

Time management Eigen werkplek

Het is geen verrassing dat de economische crisis organisaties aanzet tot het snoeien in verschillende kostenposten. Volgens de Oc­cu­piers Cost Index (OCI) is de jaarlijkse ge­mid­del­de kantoorkost per vol­tijd­se me­de­wer­ker in België op dit ogenblik 12.638 EURO.

Steeds meer organisaties kiezen dan ook voor de implementatie van het ‘Nieuwe Werken’. Bedrijven slaan dus twee vliegen in één klap: ze kunnen het aantal werkplekken én het aantal vierkante meters verminderen.

Hoewel ‘desk sharing’ momenteel nog niet echt ingeburgerd is, zal deze toepassing steeds meer ingang vinden in de werkplekken van morgen. Nieuwe kantoorgebouwen beogen een bezettingsgraad van 70%, zodat een eigen werkplek over enkele jaren een utopie zal worden.

Het samenwerken in een grote ruimtes maakt veel werknemers nochtans ongelukkig. Na mailitis en vergaderitis is het werken in een open kantoor de vaakst gehoorde klacht in onze opleidingen. Het lawaai, de vele onderbrekingen en het gebrek aan privacy blijken hierbij de grootste ergernissen te zijn.

Vaak zijn er wel rustige zones voorzien waar medewerkers zich kunnen terugtrekken. In de praktijk zien we echter dat deze cockpits en bubbles vaak worden opgeëist door managers die hun kantoor hebben moeten opgeven. Op andere plaatsen zijn er dan weer – wegens plaatsgebrek – geen aparte ruimtes voorzien.

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....