Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

De CEO en time management

De CEO en time management

Een CEO is het gezicht van een bedrijf voor zowel de interne als de externe communicatie. Niet alleen moet hij of zij kunnen communiceren met elke stakeholder van een bedrijf, de CEO heeft ook een hele reeks managementtaken. In al de taken dat de CEO moet doen, zit een element waar hij of zij steeds rekening mee moet houden: tijd. Time management is cruciaal voor het succes van de grote baas

Gemiddeld werkt de grote baas ongeveer tien uur per dag, ook in het weekend. Het is belangrijk voor CEO’s om limieten te stellen zodat ze ook tijd kunnen maken voor hun persoonlijk leven. Tijd voor rust, familie en gezondheid maken is cruciaal om in deze topfunctie te functioneren. Veel managers zijn dan ook gedisciplineerd in, bijvoorbeeld, dagelijks tijd met hun familie te spenderen.

E-mail en time management

Een van de grootste struikelblokken in de time management van CEO’s is het versturen van e-mails. Deze vorm van communicatie wordt tegenwoordig te veel gebruikt en hier kruipt jammer genoeg veel tijd in. Voor een CEO is het belangrijk om mails te filteren, wat meestal gedaan wordt door een assistent. Ongeveer een derde van de tijd van een CEO zit in het handelen met onvoorziene omstandigheden zowel intern als extern. De meeste CEO’s spenderen een groot deel van hun tijd in het opzetten van een agenda, maar je kan nooit alle activiteiten voorzien.

Delegeren en time management

Het is belangrijk voor een CEO om bij onvoorziene omstandigheden het hoofd koel te houden en zelfs eventueel te delegeren. Als er omstandigheden zijn waarbij iemand anders dan de CEO kan ingrijpen, dan zou dat moeten gebeuren. Het is essentieel dat CEO’s hier correct mee omgaan. De CEO zal ook nooit alleen werken. Het team van managers is cruciaal in het succes van een bedrijf en het is nodig dat de CEO ook zijn of haar managers 100% kan vertrouwen. Dat vertrouwen verbetert de productiviteit en de resultaten van de managers. Hoe meer een CEO zijn managers kan vertrouwen, hoe meer werk hij ook kan delegeren. Dat resulteert uiteindelijk in betere time management. Hoe meer werk de managers van de CEO kunnen overpakken, hoe meer tijd de CEO in andere dingen kan steken.

Managers zullen zich ook meer geapprecieerd voelen als ze belangrijke taken op zich krijgen. CEO’s zijn de meest polyvalente personen van een bedrijf met een zeer boeiende en uitdagende functie. Wanneer een CEO een goede time management heeft, dan zal het bedrijf daar ook beter van worden.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....