Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Apple lanceert de ‘iPhone-babysitter’

Apple lanceert de 'iPhone-babysitter'

Eerder dit jaar bekritiseerden enkele belangrijke Apple aandeelhouders het verslavende karakter van de iPhone. Deze week onthulde Apple enkele nieuwe functies in iOS 12 om ons van onze smartphoneverslaving te verlossen. Volgens Amerikaanse media zal de ‘iPhone’-babysitter alleszins een voltreffer worden.

De meest recente cijfers van de Digimeter tonen aan dat het gebruik van digitale diensten in Vlaanderen boomt. Ook de afhankelijkheid ervan neemt steeds grotere proporties aan. Zes op de tien Vlaamse smartphonegebruikers leggen zichzelf zelfs spontaan regels op om dat gebruik onder controle te houden. Elke vorm van hulp is dus meer dan welkom.

Screen Time

De opvallendste verbetering is zonder twijfel “Screen Time“, een activiteitenrapport dat laat zien hoeveel tijd je spendeert aan individuele apps, hoe vaak je jouw telefoon opneemt en welke apps je de meeste meldingen sturen. Je kan ook tijdslimieten instellen voor specifieke apps.

Verschillende toestellen

De functies kunnen worden gesynchroniseerd op verschillende toestellen, zodat vals spelen niet mogelijk is. De nieuwe tools stellen ouders ook in staat om limieten in te stellen en om hen te helpen de schermtijd van hun kinderen beter te beheren.

Android oplossingen

Google introduceerde enkele weken geleden soortgelijke tools. Het bedrijf heeft een nieuw dashboard voor Android-telefoons ontwikkeld waarop je kan volgen hoe lang je bepaalde apps gebruikt. Ook herinneringen om even te pauzeren zijn mogelijk.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....