Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Wat is de optimale kantoortemperatuur?

Wat is de optimale  kantoortemperatuur?

We hebben vaak het gevoel dat een fris kantoor onze aandacht verscherpt. Daardoor draait de airconditioning regelmatig overuren. Toch presteren werknemers beter in zachtere temperaturen, zo beweren onderzoekers van de Cornell University in Bloomberg. Zeker in de zonnige maanden, wanneer werknemers lichter gekleed zijn en de airco harder draait, kelderen de temperaturen op kantoor al snel te hard.

Optimale kantoortemperatuur

De onderzoekers gingen uit van de hypothese dat er voor de mens een optimale kantoortemperatuur bestaat. Daarom onderzochten ze meerdere werkplekken met verschillende temperaturen. Uit de resultaten bleek dat 25 (!) graden celsius de ideale temperatuur is. Werknemers typten in deze omstandigheden dubbel zoveel dan zij die in een ruimte met 21 graden celsius aan het werk waren. Vanaf 26 graden daalt de productiviteit opnieuw.

Te koud?

Hoewel 21 graden aangenaam lijkt, kan het al snel koud aanvoelen. De meeste werknemers zitten namelijk lange tijd stil waardoor het lichaam sneller afkoelt. Daardoor gaat de aandacht naar handelingen zoals; in de handen wrijven of rondlopen. De frisse atmosfeer leidt je dus af van het werk.

Je laat de temperatuur niet onder de twintig graden dalen. De mens is immers een warmbloedig organisme dat veel energie verbruikt om zich warm te houden. Door de temperatuur een paar graden te verhogen, besparen jou en jouw collega’s energie die rechtstreeks in het werk gestoken kan worden. Let wel op dat jouw werkplek voldoende verlucht wordt.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....