Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

“Druk zijn is een misplaatst merk”

“Druk zijn is een misplaatst merk”

Vraag aan een kennis hoe het gaat en de kans is groot dat het antwoord ‘druk’ is. Tony Crabbe heeft zich als doel gesteld dat we dit woord onherroepelijk de wereld moeten uithelpen. Crabbe is bedrijfspsycholoog en werkt als consultant voor onder meer Microsoft en Disney. De Brit schreef de besteller ‘Nooit meer te druk’ en was onlangs even in ons land.

Aandachtsmanagement

‘Druk zijn’ is volgens de man een misplaatst merk. Door je omgeving te laten zien hoe druk je het hebt, laat je zien hoeveel je waard bent. Het boek leest alleszins als een trein en aan de hand van drie centrale thema’s namelijk beheersing, onderscheiding en betrokkenheid, laat Crabbe zien hoe je aan de drukte kunt ontsnappen. Zijn pleidooi sluit naadloos aan bij de moderne versie van tijdsbeheer waarbij aandachtsmanagement centraal staat. Hij merkt terecht op dat neurotisch plannen iets van de vorige eeuw is en dat we onze werkwijze moeten aanpassen aan de wereld van vandaag.

Tips & tricks

Het boek biedt enkele heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd. Uiteraard passeren ook de gebruikelijke tips de revue: ‘begin de dag met je moeilijkste taak’, ‘zeg vaker nee’, ‘check minder e-mail’ en ‘koester je dagelijkse rituelen’. Mocht je op zoek zijn naar enkele handvatten om de drukte te bestrijden dan is dit boek een absolute aanrader.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....