Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Eisenhower voor kinderen

EisenhowerschemaMijn jongste zoon is vier en hij kwam vorige week met een leuk schoolwerkje naar huis. Hij was er bijzonder fier op en hij vertrouwde me toe dat het een Moetje was. Een wat? Een Moetje. Wij werken in de klas met ‘Magjes’ en ‘Moetjes’ legde hij me uit. Sommige opdrachten mogen we doen, andere moeten we doen en hij bekeek me alsof ik van een andere planeet kwam.

Het doet me denken aan het het Eisenhowerschema, bedacht door president Eisenhower. Het is een eenvoudige matrix die het ons gemakkelijk maakt acties en taken te ordenen. Er zitten nu eenmaal maar 24 uur in een dag dus we kunnen niet alles meteen realiseren. Keuzes maken hangt dus samen met het stellen van prioriteiten. Acties kun je indelen aan de hand van twee factoren: Is de actie belangrijk? Is de actie urgent?

Indien bepaalde zaken belangrijk en urgent zijn, moeten die zo snel mogelijk gerealiseerd worden. Als een actie niet essentieel en niet urgent is, kun je ze laten vallen. Besteed er geen tijd aan, tenzij je echt tijd te veel hebt. De overige twee kwadranten zijn iets lastiger om mee om te gaan. Niet essentiële taken kunnen toch urgent zijn en omgekeerd. In het eerste geval kun je jezelf afvragen of je bepaalde zaken niet kunt delegeren. Als een zaak niet dringend is, maar wel essentieel, is het wenselijk om ze in te plannen en later uit te voeren. Het is zonder twijfel een handig schema maar we zouden het natuurlijk ook gewoon op Magjes en Moetjes kunnen houden.

 

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....