Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Verban de cc- en reply to all cultuur

Verban de cc- en reply to all cultuur

Het ‘to’-veld vraagt om een reactie, het ‘cc’-veld niet, maar niet iedereen respecteert deze regel. Hoog tijd voor wat duidelijkheid.

Klaagmails

Zelfs al start iemand anders een conversatie met verschillende personen in ‘cc’, verwijder deze personen gerust indien jouw antwoord voor hen niet relevant is. Het gebeurt nog te vaak: een klaagmail naar een collega met de manager in ‘cc’. Verwacht bij een ‘cc’-bericht geen actie van de leidinggevende. Knoop met hem of haar een direct gesprek aan. Zo schets je het probleem duidelijker en werk je samen aan een oplossing. Desnoods stuur je de manager een ‘to’-bericht.

Vermijd BCC

De ‘bcc’ lijkt op de ‘cc’-functie. Wel één groot verschil: de ontvanger ziet niet wie je in ‘bcc’ gezet hebt. De ontvanger weet dus niet wie meeleest. Deze functie misbruikt men vaak bij conflicten, maar heeft belangrijke nadelen: je verliest jouw geloofwaardigheid en het komt onprofessioneel over. Wel is ‘bcc’ handig voor het versturen van bepaalde informatiemails. Dan worden de ontvangers niet gestoord door de honderden mailadressen in ‘to’ of ‘cc’.

Regels

Blijven sommige collega’s jou hardnekkig in ‘cc’ zetten? Maak een regel aan: alle ‘cc’-berichten verdwijnen dan in een apart mapjeof krijgen een andere kleur. Je krijgt dan enkel de ‘to’-mails in jouw inbox. Ben je bang om zo informatie te missen? De belangrijkste zaken verneem je gegarandeerd ook op een andere manier.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....