Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Flexibiliteit doorslaggevend bij aanwerving

Flexibiliteit doorslaggevend bij aanwerving

 

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft negen maanden lang met honderden jonge bankiers gepraat om uit te vissen hoe ze meer jong talent kan aanwerven en behouden. Naast een snelle promotie of salarisverhoging, vormt ook flexibiliteit een belangrijke aspect in de strijd om de beste werkkrachten. Zo past de moderne werknemer liever zijn uren aan in functie van zijn privéleven in plaats van te werken volgens het nine to five model. Bovendien staat de huidige technologie toe om een groot deel van het werk thuis te doen.

De strijd om de beste mensen is in de Verenigde Staten tegenwoordig niet min. Silicon Valley is vandaag namelijk het mekka voor jonge werknemers. De welgestelde techbedrijven hebben alle middelen om de talenten aan hun zijde te krijgen. Naast een mooie verloning bieden sommige bedrijven heel wat extralegale voordelen zoals een tablet, een poetshulp of zelfs een abonnement bij de kapper. Adobe, Apple, Microsoft, Facebook en Spotify verlengden recent nog het ouderschapsverlof. Mark Zuckerberg, de grote baas van Facebook, geeft alvast het goede voorbeeld door twee maanden ouderschapsverlof op te nemen.

Goldman Sachs trok lessen uit haar onderzoek. Volgens een artikel van Business Insider voegde de bank meteen de daad bij het woord en promoveerde ongeveer 125 millenials (geboren tussen 1980 en 2000) tot managing directors. Dat is één stap verwijderd van de felbegeerde titel als partner. Daarnaast kreeg iedereen de kans om in te stappen in een van de Work-Life Balance programma’s.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....