Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Getting Things Done: een goed systeem?

Getting Things Done: een goed systeem?

 

Een interessante tool is de ‘Getting Things Done’-methode van David Allen. GTD of Getting Things Done is gebaseerd op het principe dat een persoon door zijn taken vast te leggen, niet over zijn taken hoeft te blijven nadenken. Op die manier wordt het hoofd vrijgemaakt van ‘het moeten herinneren van alle taken’ en kunt u zich concentreren op het ‘daadwerkelijke uitvoeren van de taken’.

De filosofie van GTD is gebaseerd op het opslaan, bijhouden en terugvinden van alle vormen van informatie die nodig zijn voor de taken die u moet uitvoeren. Bovendien wordt gesteld dat de oorzaak van onuitgevoerde taken vaak te wijten is aan onvoldoende planning vooraf.U moet dus voor ieder project duidelijk weten wat er bereikt moet worden en welke specifieke acties u hiervoor moet uitvoeren.

Vooraf nadenken is dus de boodschap. En dan is het ook nog eens zo dat ons brein als herinnersysteem relatief slecht functioneert. Het helpt ons namelijk zelden te herinneren wat we moeten doen op de ‘tijd’ en de ‘plaats’ dat we het kunnen doen. Daarom werken de acties per context als een soort van geheugensysteem dat ons ervan verzekert dat we de juiste herinneringen op het juiste moment kunnen opvragen. De moeite waard om eens in te duiken.

 

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....