Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Global Speeding

Kijkt u ook al uit naar de zomervakantie? Wellicht wel want volgens een aantal recente onderzoeken heeft 65 procent van de actieve bevolking het altijd of regelmatig te druk. Beterschap is blijkbaar niet in zicht, want slechts 20 procent denkt dat het in de toekomst minder druk zal worden. We kunnen het natuurlijk niet ontkennen, we zitten in een spiraal van collectieve haast en spoed. Dankzij e-mail, social media en de tablet – al dan niet een vergiftigd geschenk van de baas – is iedereen tegenwoordig overal en altijd bereikbaar.

Global Speeding doet de wereld kennelijk steeds sneller draaien en we kunnen op het eerste gezicht niet anders dan steeds harder lopen om het tempo te kunnen blijven volgen. Toch willen we, paradoxaal genoeg, ook in onze vrije tijd alsmaar meer doen en beleven. Zo hollen we bijvoorbeeld met zijn allen van het ene evenement naar het andere. Om te ontsnappen aan al die drukte, trekken we de eerstvolgende vakantie weer massaal naar verre oorden. Na een vliegreis van een halve dag hebben we natuurlijk niet de tijd om bij te komen van de jetlag, want ‘er is van alles te doen en we zijn maar een paar dagen hier’. Vulkanen beklimmen, tempels bezichtigen, musea afschuimen … het zal wellicht nog druk worden.

In vergelijking met vroeger hebben we veel meer vrije tijd, alleen we merken daar met zijn allen zo weinig van. Global Speeding is in bepaalde opzichten een probleem, maar u kunt het ook anders bekijken. Uiteindelijk zit u aan het stuur en bepaalt u het tempo. Misschien iets om aan te denken als u de vakantiebrochures doorneemt.

 

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....