Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Experiment: goede akoestiek doet stress aanzienlijk dalen

Experiment: goede akoestiek doet stress aanzienlijk dalen

Een gemiddelde kantoorwerker verliest dagelijks gemiddeld 86 minuten door afleiding. Investeren in een goede akoestiek zou dit tijdsverlies kunnen doen verminderen met 30 (!) procent. Dat blijkt althans uit een experiment van het vooruitstrevende Stress Research Institute uit Stockholm. Bovendien zou het ook de stress aanzienlijk doen dalen.

Wissel isolatie

De onderzoekers gingen aan het werk in twee open kantoren van de gemeente Sundbyberg. Tijdens het eerste deel van het experiment werd de eerste ruimte ingericht met geluidsabsorberende wanden. De tweede ruimte daarentegen moest het met harde en dus minder goed geïsoleerde materialen stellen. In het weekend verwisselde men – zonder medeweten van de werknemers – de isolatie van beide kantoren. Zo werkte iedereen dus even lang in dezelfde ruimte, afwisselend goed of slecht geïsoleerd.

Stressdaling

De resultaten tonen aan dat de goed geïsoleerde ruimte 30 procent minder afleiding voortbracht. Ook de cognitieve stress daalde met zo’n 15 procent. Deze bevindingen zijn uniek omdat het experiment niet in een kunstmatige maar authentieke omgeving plaatsvond.

Aanpassen?

Bij de keuze van een nieuw kantoor of bij verbouwingen is het geen slecht idee om rekening te houden met een degelijke isolatie. Stress en afleiding behoren immers tot de grootste irritaties op de werkvloer dus betalen de meerkosten zich ongetwijfeld terug.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....