Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

IBM roept thuiswerkers weer naar kantoor

IBM roept thuiswerkers weer naar kantoor

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat medewerkers die regelmatig van thuis uit werken productiever zijn, minder last hebben van stress én zich minder vaak ziek melden. Toch is niet iedereen gewonnen voor thuiswerk. Zo kondigde de Amerikaanse IT-reus IBM onlangs aan dat ze haar werknemers liever op kantoor ziet verschijnen.

Fysiek samenwerken

In haar communicatie benadrukt IBM dat er dringend moet gewerkt worden aan een groter engagement en innovatie. Creatief zijn, leerervaring opdoen en snel communiceren kan volgens het bedrijf enkel als de werknemers fysiek aanwezig zijn. Nochtans was het bedrijf sinds de jaren 80 één van de pioniers wat betreft thuiswerken. Ook de laatste jaren was het idee dat iedereen overal en op elk moment kan werken aan een stevige opmars bezig. Nieuwe technologieën laten dat ook toe en initiatieven zoals de jaarlijkse Nationale Thuiswerkdag onderstrepen de talrijke voordelen van deze vorm van werken.

Yahoo

Maar thuiswerk blijkt niet voor ieder bedrijf een geschikte optie. In extreme gevallen zag men bepaalde collega’s soms jaren niet meer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De CEO van Yahoo Marissa Mayer maakte bijvoorbeeld in 2013 al bekend dat ze het thuiswerken aan banden zou leggen. Steeds meer CEO’s volgden intussen haar voorbeeld.

Positief

Toch is de kans klein dat Europese organisaties het thuiswerk massaal zullen afschaffen. In 2015 werkte in België bijna een vierde van de hooggeschoolden gedeeltelijk of volledig thuis. Bij midden- en laaggeschoolden bedroeg dit percentage respectievelijk 5,1% en 2,9%. Meer dan de helft van onze klanten stimuleert thuiswerk op een doordachte manier en heeft hier positieve ervaringen mee. Ook IBM België geeft in een reactie aan haar flexibele werkplaatsbeleid niet op korte termijn te zullen wijzigen.

 


Wil jij ook efficiënter werken?


Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....