Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Onze 10 grootste ergernissen open kantoor

Onze 10 grootste ergernissen open kantoor

 

Grote kantoorruimtes waar iedereen elkaar kan zien en horen, zijn voor veel mensen een echte nachtmerrie. Volgens een recent onderzoek van Fast Company zijn dit de 10 grootste ergernissen van een open kantoor:

Het kabaal

Het lawaai van mensen die typen, niezen, hoesten, eten of telefoneren maakt het voor heel wat medewerkers onmogelijk om zich te concentreren.

De onderbrekingen

Een collega die even langsloopt om wat te vragen of om het verhaal over zijn buurman in geuren en kleuren te kunnen vertellen blijkt doodnormaal te zijn. Alle letterlijke hindernissen zijn verdwenen dus niemand voelt zich geremd om elkaar te storen.

Geen privacy meer

Je leert jouw collega’s wellicht beter kennen dan je lief is. Uiteraard is privacy ver te zoeken als je allemaal op elkaar gestapeld bent. Even rustig onderuitzakken of eens diep zuchten valt al snel op.

Een gesprek vermijden is onmogelijk

Indien je niet wilt versleten worden voor een asociale medewerker dan heb je tegenwoordig geen keuze meer om deel te nemen aan een gesprek. Het maakt niet uit of je zin hebt om te praten of niet. Het maakt trouwens niet uit of je wilt werken of niet.

Iedereen kan je scherm zien

Blijkbaar vindt niemand het een probleem om mee te kijken over je schouder als je aan het werken bent. Afhankelijk van hoe je zit kunnen er soms wel 10 mensen jouw scherm zien.

Onaangename geurtjes

Een verschrikkelijke mix van geuren blijkt ook niet bevorderlijk voor jouw productiviteit te zijn. Parfums, deodorant maar ook alle mogelijke etensgeuren stijgen op in die grote ruimte.

Overal koptelefoons

Medewerkers die zich niet kunnen concentreren, sluiten zich van de buitenwereld af door een koptelefoon zodat elke vorm van communicatie simpelweg onmogelijk wordt.

Telefoneren kan niet meer

Gesprekken die niet voor alle oren bestemd zijn kunnen gewoon niet meer. Of het nu zakelijk of privé is, iedereen kan naar hartenlust meeluisteren.

Geen persoonlijke inrichting

Een eigen bureau is tegenwoordig al een luxe. Zeker met flexibele werkplekken is het onbegonnen werk om je enigszins thuis te voelen. Foto’s van je kinderen, een leuke plant, het kan allemaal niet meer.

Om rustig te kunnen werken kom je absurd vroeg of blijf je heel laat

Cockpits en vergaderzalen zijn constant bezet dus waar kan je tegenwoordig nog eens rustig een rapport doornemen? Ofwel kom je heel vroeg wanneer niemand aanwezig is ofwel blijf je heel lang tot iedereen naar huis is.

 

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....