Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Is uw kantoor een bron van creativiteit?

Is uw kantoor een bron van creativiteit?

De kans dat u in een landschapsbureau werkt is tegenwoordig vrij groot. Bedrijven experimenteren steeds meer met hun kantoorinrichting en de vele voordelen van landschapsbureaus slaan aan bij werkgevers. Werknemers lopen er echter vaak minder warm voor. Een vaak aangehaald argument tegen is lawaaioverlast. Recent onderzoek van Jabra en Yougov bij 11.906 kantoormedewerkers bevestigt dat deze negatieve perceptie niet enkel in België, maar wereldwijd leeft.

Voor werkgevers klinken de voordelen van zo’n landschapsbureau wel aanlokkelijk. Een open omgeving leidt tot een betere communicatie en meer creativiteit, want er is meer interactie tussen de collega’s. Zelfs tussen verschillende afdelingen en hiërarchieën geraken er gemakkelijker gesprekken op gang. Bijkomend pluspunt: men investeert minder op minstens twee vlakken: technologie, want die wordt meer gedeeld, en kantoorruimte, want men komt toe met een kleinere oppervlakte. Zeker in vergelijking met de vroegere individuele kantoren.

En toch spelen de nadelen van landschapsbureaus werknemers parten. Jabra en Yougov stellen dat de verhoogde interactie leidt tot een lagere concentratie en productiviteit bij een groot deel van de kantoormedewerkers.

Zijn landschapsbureaus dan enkel kommer en kwel? In combinatie met thuiswerken, teamkantoren, flexibele werkuren of stille ruimtes hoeft een landschapskantoor geen slecht idee te zijn. U wint tijd door uw werkplek in functie van uw taak te kiezen. Routinetaken voert u eventueel te midden van andere collega’s uit. Voor taken die meer concentratie vereisen, werkt u best in afzondering.

 

Maak kennis met onze opleidingen

 

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....