Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Managers en smartphones belemmeren jouw productiviteit

Managers en smartphones belemmeren jouw productiviteit

Goed nieuws, werknemers zijn meer betrokken bij hun functie dan in voorgaande jaren, zo blijkt uit het recente onderzoek ‘The Workforce View in Europa 2019’. Toch zijn er factoren die het werk minder prettig maken. Werknemers worden nogal eens belemmerd in hun productiviteit waarbij managers en smartphones een hoofdrol blijken te spelen.

Het management blijkt een sleutelrol te spelen in de productiviteit van medewerkers. Voor het tweede jaar op rij blijkt slecht management daar een grote invloed op te hebben. Bijna een kwart (23%) van de werknemers noemt dat één van de grootste barrières voor productiviteit, vier procentpunten meer dan vorig jaar. In Spanje wordt slecht management zelfs door bijna een op de drie werkenden als een productiviteitsremmer gezien.

Een goede manager kan het verschil maken

Productiviteit wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor succes. Werkgevers en HR kunnen dus een groot verschil maken door het werven en trainen van managers die belemmeringen van productiviteit kunnen wegnemen. Er zijn namelijk ook andere zaken die meespelen. Zo worden inefficiënte systemen en processen door 18 procent genoemd als belemmerende factor. Opmerkelijk is dat eenzelfde percentage aangeeft minder productief te zijn door gebrek aan ondersteunende collega’s. Vorig jaar kampte nog maar 4 procent met dat probleem. Hier wordt de krapte op de arbeidsmarkt voelbaar.

Smartphonegebruik leidt vooral jongeren af

De mobiele telefoon is nog geen al te grote bedreiging voor de productiviteit: slechts 4 procent van de werknemers geeft aan minder productief te zijn door gebruik van de smartphone. Onder jongeren (tot 24 jaar) is dit een heel ander verhaal: 10 procent zegt zodanig afgeleid te worden door de mobiele telefoon dat dat een van de grootste barrières is voor de productiviteit.

Bron: pwnet.nl

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....