Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Moeders productiever dan collega’s zonder kinderen

Al te vaak nog denken managers dat vrouwen met kinderen minder productief zijn op de werkvloer. Zo zouden om die reden elk jaar 54.000 jonge moeders op straat worden gezet in Groot-Brittannië. Een onderzoek van Federal Reserve Bank toont aan dat deze vooroordelen onterecht zijn.

Jonge moeders minder productief

Uit de resultaten blijkt dat moeders met pasgeboren kinderen 15 tot 17 procent minder productief zijn. Dat is natuurlijk niet onbegrijpelijk, want de meeste aandacht gaat in die fase uit naar de pasgeboren kinderen.

Wanneer de kinderen wat ouder worden, blijken de moeders net productiever te zijn dan hun kinderloze collega’s. Dat is zeker het geval als het gezin meer dan één kind telt.

Efficiënter

De reden hiervoor is dat deze moeders minder tijd hebben, maar wel efficiënter zijn en dus meer werk in minder tijd afkrijgen. Het verlies aan productiviteit dat ze in de eerste jaren van hun ouderschap oplopen, compenseren ze dus ruimschoots tijdens de latere fases van hun carrière.

Nog steeds discriminatie

Toch gebeurt het nog steeds dat bedrijven jonge moeders op straat zetten. In Groot-Brittannië alleen al zijn er dat naar schatting 54.000 per jaar. Ook krijgen moeders met kinderen tot 12 jaar een pak minder loon en doorgroeimogelijkheden.  

Het is dus hoog tijd om dit misverstand de wereld uit te helpen zodat jonge moeders een eerlijke kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....