Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Moeten wij afkicken van zitten?

Moeten wij afkicken van zitten?

Je hebt het wellicht al een tijd geleden opgepikt: zitten is het nieuwe roken en we zitten ons -letterlijk- kapot. Toch blijkt het afkicken van zitten in de praktijk niet mee te vallen. Gemiddeld zitten kantoorwerkers meer dan 8 uur per dag wat vaak voor rug- en andere klachten zorgt.

 

Kantoorfietsen

Er zijn nochtans alternatieven voor handen zoals staanbureaus, zitballen en zelfs heuse kantoorfietsen. Maar volgens een onderzoek van de Engelse Loughborough Universiteit gaan we na het gebruik van zulke hulpmiddelen thuis juist meer zitten. Het probleem is dat staan of bewegen tijdens de werkuren best vermoeiend kan zijn. Bovendien gaan medewerkers die zulke hulpmiddelen gebruiken vaker leunen en op die manier een slechte houding aannemen.

Afwisselen

Experten geven aan dat afwisseling de beste resultaten oplevert. Van zitten naar staan en daarna weer een tijdje fietsen zou bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op de lichamelijke én geestelijke fitheid. De invloed op de productiviteit blijkt dan weer verwaarloosbaar te zijn. De fijne motoriek zou zelfs wat achteruitgaan en onze verwerkingscapaciteit verbetert amper. Afwisselen is dus de boodschap. Moves en Hotseat zijn handige apps die je hierbij kunnen helpen.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....