Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Plan een wekelijks shituur

Plan een wekelijks shituur

Cursisten volgen een opleiding om iets te leren, maar ook voor de trainers zijn er veel momenten dat zij iets kunnen opsteken. Zo opperde Philip, werkzaam bij een van de grootste energiebedrijven ter wereld, een schitterend idee.

Shituur

De man had een wekelijks ‘shituur’ ingevoerd voor de taken die hij liever kwijt dan rijk was. Er was slechts één moment per week waarop hij zich wilde bezighouden met, zoals hij het zelf noemde, ‘de septische put van zijn job’. Op zich vind ik het een schitterend idee. Iedereen krijgt nu eenmaal taken voorgeschoteld die minder prettig zijn. De ideale oplossing voor dat soort van shitjobs is een wekelijks shituur. Tijdens dat uur geldt er maar één regel: ‘Ik doe het nu!’ Het is een heilig uur dat je alleen kunt uitstellen als de wereld bij wijze van spreken vergaat.

Routine

Op welk moment je dit uur plant, maakt niet uit, als het maar een routinemoment wordt. Wanneer zulke opdrachten tijdens de week je pad kruisen, geef ze dan het label ‘shituur’. Je zult merken dat wanneer het shituur aanbreekt, je hier mentaal ook helemaal klaar voor bent.

Hoe ga je te werk?

  • Maak een lijst van een aantal shitjobs (bijvoorbeeld rekeningen betalen, lastige mails beantwoorden, documenten archiveren).
  • Probeer in te schatten hoeveel tijd je wekelijks nodig hebt om die taken uit te voeren.
  • Bekijk je agenda en bepaal welk tijdstip het best voor je uitkomt. Maak meteen een herhaalafspraak voor de komende maanden.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....