Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Probeer jouw energie te managen

Probeer jouw energie te managen

 

In het boek The Power of Full Engagement geschreven door Jim Loehr en Tony Schwartz, kan je leren hoe je jouw energie beheert. Hieronder vind je alvast de belangrijkste principes.

Tijd is niet het belangrijkste om te beheren, het gaat om je energie. Het maakt niet uit dat je veel tijd hebt als blijkt dat het energiepeil laag ligt. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook. Wanneer je tonnen energie hebt, dan kan je net veel doen in weinig tijd. Het komt er dus op neer om je energie op een verstandige manier te gebruiken.

• Plan je werk op een verstandig tijdstip. De meeste mensen zijn om 11u een stuk fitter dan om 23u. Als je nog iets moet afwerken voor de middag of voor middernacht, dan maakt dat wellicht een groot verschil op het vlak van productiviteit. Ons lichaam opereert ook in energiecycli van negentig minuten waarna er een kortere periode van minder energie volgt. Het heeft geen zin om deze cycli te negeren, want dat werkt contraproductief. Je kan je werkdag ook bekijken als een sporter. Na een inspanning heb je gewoon tijd nodig om te recupereren. Zonder die recuperatie volgen meestal blessures.

• Zorg dat je regelmatig eet en drinkt, want dat is de brandstof voor het lichaam. Voldoende bewegen hoort hier uiteraard ook bij, dus creëer een aantal gewoontes die je kan omzetten naar dagelijkse rituelen.

Probeer je eigen energiepatroon in kaart te brengen. Je kan hiervoor een logboek gebruiken om je zelf een aantal dagen te analyseren. Daarna kan je slimmer beginnen plannen op basis van je eigen piek- en daalmomenten.

 

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....