Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

‘Slavery in the City’

Time Management Goldman Sachs

Memo

Het gebeurt niet vaak dat er een memo van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs uitlekt maar als het dan toch voorvalt, is het wereldnieuws. Sinds enkele weken is het voor junior medewerkers verboden om tussen vrijdagavond en zondagochtend aanwezig te zijn op kantoor. Ook thuiswerken of inloggen op het bedrijfsnetwerk is niet meer toegelaten. Bovendien worden de jongere medewerkers aangemoedigd om ten minste drie weken vakantie op te nemen. De periode tussen Kerst en Nieuwjaar werden ze zelfs niet op kantoor verwacht.

 

Slavernij

 

Uiteraard komt deze nota niet geheel onverwacht. De harde werkomstandigheden van jongere werknemers bij zakenbanken zijn berucht. Eerder dit jaar werd de Duitse stagiair Moritz Erhardt van Bank of America Merrill Lynch dood aan getroffen na vermoedelijk drie dagen op rij tot zes uur ‘s morgens te hebben gewerkt. Dit heeft er voor gezorgd dat de omstandigheden waarin mensen bij deze grote banken werken ter discussie werden gesteld. ‘Slavery in the City’, kopte The Independent en meteen liepen de horrorverhalen op de verschillende redacties binnen. Maar toch klaagt niemand omdat de potentiële beloning groot is, namelijk een vet betaalde vaste job.

 

Doekje voor het bloeden?

 

De vraag is uiteraard of de zakenbanken het probleem ten gronde willen aanpakken of dat de memo van Goldman Sachs een doekje voor het bloeden is. Zo wordt er met aandrang gevraagd om toch op regelmatige tijdstippen de BlackBerry te controleren op nieuwe berichten. De kans dat de memo een maat voor niets is en dat het charmeoffensief binnenkort in de onderste lade belandt, is dus reëel.

 

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....