Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Start je werkdag met je MIT’s (Most Important Tasks)

Start je werkdag met je MIT’s (Most Important Tasks)

 

Babauta is verslaggever, fervent blogger en redacteur. Hij schreef onder meer het boek Zen to Done: 10 gewoontes voor een efficiënter leven. Het principe van zijn MIT of most important tasks, is eigenlijk bijzonder eenvoudig. Je MIT is de taak die je vandaag zeker moet afhandelen. Babauta heeft elke dag een set van drie taken die hij zeker wil bereiken. Hij probeert tenminste één van die taken te koppelen aan zijn doelen en de twee andere taken kunnen heel gewone dingen zijn.

Hij geeft ook aan om je op jouw MIT te focussen tijdens je ochtendroutine. Het is dan ook belangrijk om geen e-mails beginnen te lezen of andere dingen te doen die het ochtendritueel kunnen verstoren. Zo heb je de rest van je dag over om jouw operationele werk af te krijgen. Hoewel het concept me op het eerste zicht weinig spectaculair oogde, heb ik het toch een kans gegeven. Ik moet het toegeven: het werkt. Het gevoel dat je hebt als je al klaar bent met je meest belangrijke taken is echt zalig.

Het heeft zonder twijfel een grote invloed op de rest van je werkdag. Soms kunnen kleine dingen echt het verschil maken. Het loont absoluut de moeite om dit concept eens uit te proberen.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....