Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Vermijd informatie-obesitas

Vermijd informatie-obesitas

 

 

Iedereen weet dat te veel eten slecht is voor je gezondheid. Sinds de mens voedsel op grote schaal kon verwerken, is voeding niet alleen goedkoop, het is ook massaal en overal aanwezig. Jammer genoeg is onze voeding ook heel wat minder voedzaam geworden.  In het digitale tijdperk is er een soortgelijke evolutie merkbaar. Zowat iedereen heeft een laptop, Ipad of smartphone die het mogelijk maken om gelijk welke informatie op gelijk welk moment te raadplegen. Wij zijn constant ingeplugd op sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Twitter die ons bedelven onder een massa informatie. Deze informatie is vaak gratis, instant verkrijgbaar maar jammer genoeg ook steeds meer minder ‘voedzaam’.

De vraag is uiteraard of degelijke informatie überhaupt gratis kan zijn. Verschillende krantenwebsites piekeren zich suf hoe ze de consument kunnen motiveren om voor hun nieuwsberichten te laten betalen. Het betaalmodel blijkt tot nog toe enkel te werken voor gespecialiseerde websites. Het kan dus niet anders dan dat de kwaliteit van deze informatie aan de sterke erosie onderhevig is, wat uiteraard veel tijdverlies kan opleveren.

Een ander fenomeen is dat wij de berichten die overeenkomen met onze mening en interesses als het meest waardevol percipiëren. Vermits populaire zoekmotoren zoals Google onze zoekopdrachten onthouden en de weergegeven resultaten aan de hand hiervan aanpassen, ontwikkelen we langzaam maar zeker een bepaalde tunnelvisie. Afwijkende visies en meningen krijgen we op deze manier steeds minder te zien met kwaliteitsverlies tot gevolg.

Net zoals met voeding loont het beslist de moeite om niet te veel te consumeren en op zoek te gaan naar de beste aanbieder. De gemiddelde Vlaming zit vandaag nog elke dag uren voor de TV om daarna de Ipad er bij te nemen om de laatste Facebook en Twitter berichten te kunnen bekijken. Het is de moeite waard om gericht TV te kijken en om de filters op de verschillende sociale media wat aan te scherpen.

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....