Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Werk jij tijdens jouw vakantie?

Heb jij ook de neiging om tijdens jouw vakantie jouw werkmails te bekijken? Ergert jouw partner zich in jouw mailgedrag op het strand? Wat kan je hier aan doen?

Smartphone op vakantie onmisbaar

De online reisaanbieder TravelBird polste onlangs naar de reisintenties van hun klanten en hieruit bleek dat 34% van de Vlamingen zijn smartphone op vakantie onmisbaar vindt. Enerzijds kan een smartphone of tablet handig zijn voor het opzoeken van bijvoorbeeld toeristische informatie maar anderzijds is het kantoor nooit ver weg.

Werken op vakantie niet per definitie slecht

Uit een recent onderzoek van Securex blijkt dat maar liefst de helft van de Belgische bedienden tijdens zijn vakantie bereikbaar is voor dringende zaken. Jessica de Bloom van de universiteit van Nijmegen onderzocht het effect van werken tijdens de vakantie en ontdekte dat ongeveer een derde van de werknemers tijdens hun verlof aan de slag gaat. Gemiddeld werken we een half uur per dag. Werken tijdens de vakantie hoeft volgens Bloom niet per definitie slecht te zijn omdat de werknemer zijn dag op zulke momenten dan zelf onder controle heeft. Een half uurtje de werkmail afhandelen kan het gevoel van controle zelfs nog versterken. Piekeren over het werk of gestoord worden heeft dan weer een negatieve invloed.

Overleg noodzakelijk

Vaak is het de partner die niet opgezet is met het mail- en belgedrag van de medereiziger maar het kunnen ook de kinderen zijn die zich ergeren. Onlangs vertelde een cursiste dat haar dochters haar telefoon hadden verstopt op de eerste dag van hun vakantie omdat mama toch alleen maar op haar telefoon kijkt. Om de kerk in het midden te houden kan je beter vooraf overleggen wat kan en niet kan. Mocht jij je toch geroepen voelen om te werken, baken de werktijd goed af en kom niet in de verleiding om te overdrijven.

Heb je interesse om efficiënter te werken?

Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....