Bel ons op +32 (0) 3 296 40 32

Word zo productief als Richard Branson

Richard Branson, de Britse multimiljardair die de Virgin Group beheert, staat elke dag om 5 uur ’s ochtends op. Meteen trekt de Amerikaan zijn sportkleren aan om te gaan hardlopen of fietsen. Naar eigen zeggen heeft deze gewoonte zijn productiviteit verdubbeld.

Productieve ochtenduren

Hoewel het voor velen een kwelling is, zijn er heel wat voordelen verbonden aan het vroeg opstaan. Zo zijn de ochtenduren voor het merendeel van de werknemers bijvoorbeeld de meest productieve van de dag. Als je gevarieerd ontbijt met voldoende trage suikers en proteïnen, heb je genoeg energie tot aan de middag waardoor je dus meer productieve ochtenduren ter beschikking hebt. Daarnaast toont een onderzoek van de Universiteit van Toronto aan dat vroege vogels doorgaans gelukkiger en optimistischer zijn dan de nachtraven.

Dopamine

Verder onderzocht de Universiteit van Harvard de voordelen van sporten op het brein. Uit de resultaten blijkt dat de chemische stoffen die tijdens het bewegen vrijkomen in de hersenen bevorderend werken voor het geheugen en het concentratievermogen. Ook daalt de stress omwille van de vrijgekomen dopamine. Deze stof heeft trouwens ook een positieve invloed op je humeur.

Alternatief is wandelen

Het is dus niet verwonderlijk dat Branson zijn productiviteit verdubbeld zag. De optelsom van alle positieve effecten maakt dat je fitter bent, meer tijd hebt en dus meer werk gedaan krijgt. Als de vroege uren je afschrikken, kan je beginnen door elke dag een half uur vroeger op te staan en te gaan slapen bijvoorbeeld. Wie daarnaast niet graag intensief sport ’s ochtends, kan overwegen om een korte wandeling te maken. Een onderzoek aan de Stanford University toont aan dat de creativiteit hierdoor al met 60 procent kan stijgen. Elke minuut dat je vroeger opstaat en sport draagt bij tot een betere productiviteit.


Wil jij ook efficiënter werken?


Maak kennis met onze opleidingen

Learning Blog

Nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U ontvangt een bevestigingsmail. Check ook uw spambox aub.

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 296 40 32
BTW: BE 839.659.813
http://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk,...