Bel ons op +32 (0) 3 808 34 54

Zelfrijdende auto zal ons amper productiever maken

 

Kijk jij al uit naar de zelfrijdende auto? Deze nieuwe manier van verplaatsen zou het verkeer veiliger maken én onze productiviteit kunnen verhogen. Naast het kantoor en de eigen woning zou de auto zelfs een ‘derde werkplek’ kunnen worden. Er heerst heel wat optimisme dus, al zet een studie van de Universiteit van Michigan een groot vraagteken achter deze mogelijke tijdwinst.

De onderzoekers deden namelijk een rondvraag over hoe de gemiddelde Amerikaan zijn tijd zou besteden in een autonoom voertuig. Uit de antwoorden bleek dat 62 procent van de ondervraagden amper gebruik zou maken van de vrijgekomen tijd. Hierbij denkt 36 procent dat ze uit wantrouwen voor de software enkel op de weg zouden letten. 23 procent zou überhaupt nooit in zo’n voertuig willen stappen. De resterende 3 procent heeft nu al te veel last van wagenziekte om iets anders te kunnen doen. Uiteindelijk zou slechts 4,8 procent van de ondervraagden werken in deze situatie.

Vertrouwen
Deze resultaten tonen aan dat de zelfrijdende auto nog heel wat mentale obstakels te overwinnen heeft. Wanneer deze auto’s op de markt komen, zal de software eerst het vertrouwen van de mens moeten winnen. Dat alles neemt natuurlijk niet weg dat er veel potentieel is, al zal de rijdende derde werkplek ons in de beginfase niet veel productiever maken.

Wil jij ook efficiënter werken?

Maak kennis met onze opleidingen

 

Learning Blog

Contactdata

B-2650 Edegem, België
Adres: Lourdeslaan 106
Telefoon: +32 (0) 3 808 34 54
BTW: BE 839.659.813
https://timemanagementcompany.com
info@timemanagementcompany.com

Recent in de pers

  • Trends is een Vlaams financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta. De Franstalige tegenhanger, met...
  • Jobat, vroeger Job@, is een Vlaamse krant, gericht op werk, vacatures en carrière....